Första gången på länge med bredbandsuppkoppling, så här är en liten uppdatering. Stormmätt efter en sen middag på vårt lilla hotell zu Jägerklause i Ganderkäse. Det var nog både tur och skicklighet som gjorde att vi kom hit.

Det har varit mycket tjat om räckviddsångest när det gäller elbilar, men det är nog oftast felinformationsångest i de flesta fall. Det är väldigt glest mellan möjligheterna till att snabbladda här, så vi hade lagt allt krut på att komma till snabbladdaren i Bremen. När vi kom dit hittade vi den inte. Åkte runt i ett enormt outlet-område. Hur många parkeringsplatser som helst. Frågade folk som inte hade nån aning. Till slut hittade jag stället. Det var en kabel som stack upp ur marken och en fin skylt där det stod att här kommer världens bästa snabbladdningsstation att stå färdig i mars 2014. En miljard minuspoäng till E.on som gör reklam utan att ha nånting att göra reklam för. Där stod vi utan aning om hur vi skulle ta oss vidare. Ingen fungerande telefon och ingen fungerande uppkoppling. Livet var lite jobbigt just då. Började åka mot en annan laddare, en långsam en (nöden har ingen lag). Navigatorn sa “if possible make a u-turn”. Jag sa “jag orkar inte göra en u-turn här, det är för mycket bilar”, fortsatte rakt fram och hamnade på auto-bahn. Ur askan i elden. Många tycker det är coolt att åka till Tyskland för att åka superfort på autobahn, men gör det i 45 km i timmen – ger garanterat mer adrenalin!

Tog oss i alla fall vidare till en långsamladdare, men den var inte i bruk på helger.

Ok, vad göra? Jag sprang runt och kollade efter minsta lilla eluttag nånstans medan Thorsten letade upp ett lämpligt hotell via navigatorn. Det var långt men ok. Med batteriet på — kom vi till världens trevligaste lilla hotell och restaurang, fick ladda bilen, en god middag och ett mysigt rum för 78 Euro. Livet är underbart 🙂

Imorgon blir det kanske en resa i 38 km i timmen för att nå så långt som möjligt på väg mot Holland och England. Det börjar bli bråttom att nå Royal Opera House i London den 6 maj, då vi har biljetter till La Traviata.