I vintras funderade vi mycket på hur vi skulle fira de kommande 50-årsdagarna. Ingen av oss är den planerande typen (ingen överdrift tycker vissa av våra vänner!) och vi orkade inte ställa till med nån stor fest. Istället tänkte vi åka på en resa. Men vart skulle vi åka? Vi pratade om Indien och andra exotiska ställen, men det krockade lite mot vår idé om ett koldioxidpositivt liv. Det enda som jag ville, var att träffa en elefant. Thorstens önskan var att åka och hälsa på Freja i Brighton och att köra elbil dit istället för att flyga, som väl är det normala. Ok, det blev Brighton.

Men ta mig tusan, vad fick jag träffa? Inte bara en elefant utan två! Ödet gjorde att vi missade färjan “hem” till Esbjerg i fredags. Nästa färja skulle gå på söndag eftermiddag så vi fick plötsligt några extra semesterdagar. Sorry jobbet, en ny ledighetsansökan på väg…

Vi plockade en turistbroschyr på vårt rastställe i Thurrock och bestämde oss för att ta in på hotell i Colchester. Vi hade aldrig hört talas om nån stad som heter Colchester men det var Englands äldsta stad tydligen. Gammal som gatan och omnämnd runt Kristi födelse av nån romersk kejsare. (Källan något osäker, haha)

Hotellet vi hittade var obetydligt nyare än själva staden och supermysigt. Vi kom dit precis när nån annan bokat av ett rum så vi hade tur.

I Colchester hade de ett zoo med elefanter. Det givna stället att besöka, förstås! Vi gick raka vägen mot girafferna som vi fick mata och sen var det dags att mata de afrikanska elefanterna Tanja och Opal. Vilka mäktiga djur! Vips, hade även jag uppnått mitt mål för 2014 under resan.

Ibland har man tur 🙂